Historisk arkiv

Blå-grønn matallianse til Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Tromsø får hovedkontoret for et nytt holdingselskap for næringsrettet forskning, den såkalte ”blå-grønne matallianse”. Holdingselskapet skal omfatte flere institutter under Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. (22.02.2005)

Blå-grønn matallianse til Tromsø

Tromsø får hovedkontoret for et nytt holdingselskap for næringsrettet forskning, den såkalte ”blå-grønne matallianse”. Holdingselskapet skal omfatte flere institutter under Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet.

Styrker forskningen i Tromsø
Sammen med de nye forskningsmiljøene ved Norsk fiskerihøyskole, vil dette bidra ytterligere til å styrke Tromsøs posisjon som et tyngdepunkt innen marin forskning i Norge. Det nye forskningsselskapet skal omfatte instituttene Matforsk på Ås, Fiskeriforskning i Tromsø, Norconserv i Stavanger, Aquaforsk på Ås, Sunndalsøra og Averøy, og deler av Havforskningsinstituttet i Bergen.

Fisk
Hovedkontoret for blå-grønn matallianse skal til Tromsø. Dette vil bidra til å styrke Tromsøs posisjon som et tyngdepunkt innen marin forskning i Norge.
Foto: Øystein Sørbye, Samfoto