Historisk arkiv

BU-pris til Capra i Nord-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

BU-prisen 2004 i Nord-Trøndelag er tildelt Kirsten Øiangen fra Lierne kommune. Hun produserer og selger såper av geitmelk under merkenavnet Capra. (03.01.2005)

BU-pris til Capra i Nord-Trøndelag

BU-prisen 2004 i Nord-Trøndelag er tildelt Kirsten Øiangen fra Lierne kommune. Hun produserer og selger såper av geitmelk under merkenavnet Capra.

Miljøvennlig produksjon
Juryen har i sin begrunnelse lagt vekt på at årets prisvinner har vært nyskapende og utradisjonell ved sin måte å utnytte råstoffet fra egen gård. I en periode der geitmelkprodusenter i fylket har levd med kunnskapen om at melka de leverer har gått til dyrefôr, har årets BU-prisvinner tatt tak i sin egen råvare på en miljøvennlig måte.

Geitekillinger
BU-prisvinneren 2004 i Nord-Trøndelag produserer såper med geitmelk fra egen gård som råstoff: Foto: Bjørn Rørslett, Samfoto

Kvinnelig gründer
Årets vinner er en kvinnelig gründer i en distriktskommune som har tatt tak i lokale ressurser og omgjort dem til et kosmetikkprodukt av høy kvalitet. Hun selger nå 9 ulike såpeprodukter av geitmelk under merkenavnet Capra.

BU-prisen
BU-prisen er en årlig pris i regi av Innovasjon Norge. Prisen består av et diplom samt kr 25.000 i pengepremie. Vinneren fra fylkene går videre til en landsfinale. I landsfinalen konkurreres det om ytterligere kr 50.000.


3. januar 2005