Historisk arkiv

BU-pris til gårdsbarnehage

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

BU-prisen2004 i Vestfold er tildelt Rannveigs barnehage på Tveitan gård i Sem. Fem kvinnearbeidsplasser og et utviklende miljø for over 30 barn ligger til grunn for tildelingen. (09.02.2005)

BU-pris til gårdsbarnehage

BU-prisen2004 i Vestfold er tildelt Rannveigs barnehage på Tveitan gård i Sem. Fem kvinnearbeidsplasser og et utviklende miljø for over 30 barn ligger til grunn for tildelingen. Gårdsbarnehagen er etablert og drives av Rannveig Grorud.

BU-pris for pedagogisk innsats
En gårdsbarnehage er et tilrettelagt tilbud for barn, organisert på - eller i nær tilknytning til en gård. Livet på gården og gårdens ressurser brukes aktivt som en del av barnehagens pedagogiske plattform. Rannveigs gårdsbarnehage er et eksempel på ”Inn på tunet” satsingen hvor målet er å bruke de ressurser landbruket har til ny næringsaktivitet - på gårdstunet og i bygningene.

BU-pris: Barnehage. Foto: Tvetan gård
BU-prisen 2004 i Vestfold er tildelt Rannveigs gårdsbarnehage, bla fordi gårdens ressurser brukes aktivt som en del av barnehagens pedagogiske plattform.
Foto: Tvetan Gård.

Næringsutvikling
I begrunnelsen for tildeling av BU-prisen 2004 Rannveigs barnehage har juryen lagt vekt på følgende:

  • Kandidaten har vist stor evne til å utnytte mulighetene som ligger i et bynært landbruk
  • Kandidaten er et forbilledlig eksempel på hvordan den ikke-agronomiske kompetansen blant unge bønder kan nyttes til å skape ny næring på gården
  • Kandidaten har vist god markedsorientering og gått nye veier i sin næring


9. februar 2005