Historisk arkiv

BU-pris til To gode naboer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

BU-pris: Innovasjon Norge har kåret To gode naboer ANS i Trøgstad til vinnere av Bygdeutviklingsprisen for Østfold 2004. (20.01.2005)

BU-pris til To gode naboer

BU-pris: Innovasjon Norge har kåret To gode naboer ANS i Trøgstad til vinnere av Bygdeutviklingsprisen for Østfold 2004. Høyballer med profesjonelt design la grunnlaget for tildelingen av prisen på 25.000 kroner.

Odelsguttene Even Enger og Øyvind Størnes (28) har utviklet et selskap for produksjon og salg av høy til smågnagere og hest. De har laget en egen maskin for pakking av høy til smågnagere og en egen brukervennlig pakning for høy.

BU-pris for god nyskapningsevne
Ved tildeling av prisen har juryen blant annet lagt vekt på gründernes unge alder og god nyskapningsevne. Even Enger og Øyvind Størnes belønnes også fordi de utnytter ledig kapasitet i driftsbygningen, og benytter tradisjonelle råvarer som gras og høy. De har funnet nye måter å bruke råvarene på. Dette åpner for nye markeder og gir en virksomhet i rask økonomisk utvikling. To gode naboer ANS er i tillegg inspirasjonskilde for andre gründere.

BU-prisen deles ut for å synliggjøre gode resultater fra bedrifter som har fått støtte over bygdeutviklingsmidlene. Prisen har som hensikt å fremme lønnsom næringsutvikling i landbruket.

Fylkesprisen deles ut ved en tilstelning i Trøgstad 21. januar. To gode naboer ANS konkurrerer videre om den nasjonale bygdeutviklingsprisen på 50.000 kroner.