Historisk arkiv

BU-prisen 2004 til Buan gård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

BU-pris: Innovasjon Norge har tildelt Buan Gård den Sør-Trønderske Bygdeutviklingsprisen for 2004. Buan får prisen for sitt arbeid med å utvikle flere typer omsorgtjenester på gården. (17.01.204)

BU-prisen 2004 til Buan gård

BU-pris: Innovasjon Norge har tildelt Buan Gård den Sør-Trønderske Bygdeutviklingsprisen for 2004. Buan får prisen for sitt arbeid med å utvikle flere typer omsorgtjenester på gården.

BU-pris for omsorgstjenester
Ved tildeling av prisen er det lagt vekt på lønnsomhet, sysselsetting, utnytting av lokale ressurser, ringvirkninger i lokalsamfunnet, nyskaping og kreativitet. Årets vinner skårer høyt på alle disse områdene, heter det i juryens begrunnelse. Ivar Buan, som driver gården, har siden oppstarten i 2001 utviklet flere typer omsorgtjenester. Ivar Buan har bakgrunn som lærer og mange års erfaring med barn og ungdom.

Nasjonal pris
BU-prisen er tildelt Buan Gård for den kreative måten gården med sine ressurser er utnyttet i tilleggsnæringen Prisen for Sør-Trøndelag er på 25.000 kroner. Vinnere fra hvert av fylkene konkurrerer videre om den nasjonale bygdeutviklingsprisen på 50.000 kroner.

Foto: FM Hedmark
Å bygge selvtillit og gi positive opplevelser av mestring, er det viktigste arbeidet som blir utført på Buan gård, som har mottatt BU-prisen 2004.