Historisk arkiv

Dronning Sonja streifer i Hardanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: I dag åpner H.M. Dronning Sonja årets første Streif-arrangement i Ullensvang i Hardanger. Streif er tilrettelagte vandringer i kulturlandskapet, og er del av landbrukets markering av 100-årsjubiléet for unionsoppløsningen med Sverige. (22.04.2005)

Dronning Sonja streifer i Hardanger

Streif: I dag åpner H.M. Dronning Sonja årets første Streif-arrangement i Ullensvang i Hardanger. Streif er tilrettelagte vandringer i kulturlandskapet, og er del av landbrukets markering av 100-årsjubiléet for unionsoppløsningen med Sverige.

Streif over hele landet
I løpet av de neste månedene skal det avvikles hele 85 Streif over hele landet. Det legges opp til minst ett arrangement i alle fylker i perioden juni - oktober 2005, som skal vise særpreg i hvert område og gi opplevelser knyttet til kulturlandskap, lokal mat, kultur og historie. Det første Streifet går i dag, 22. april og åpnes av H.M. Dronning Sonja på Reiseter i Vikebygdskrinsen i Ullensvang. Åpningsstreifet går i det flotte kulturlandskapet fra Reiseter til Nå, og det vil bli både kunstnerisk innslag og et stort mangfold av mat bygd på lokale tradisjoner underveis.

Streif, Hardanger, Foto: FM i Hordaland
Streif: Årets første Streif arrangeres i Hardanger og blir åpnet av H.M. Dronning Sonja.
Foto: FM i Hordaland.

strek
22. april 2005