Historisk arkiv

Dyrevelferd: Økologisk Ku-komfort?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrevelferd: Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) har utarbeidet rådgivningsopplegget "Økologisk Ku Komfort". Det skal øke dyrevelferden i økologisk landbruk. (02.05.2004)

Dyrevelferd: Økologisk Ku-komfort?

Dyrevelferd: Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) har utarbeidet rådgivningsopplegget "Økologisk Ku Komfort". Det skal øke dyrevelferden i økologisk landbruk.

Dyrevelferd, foto: Bård Løken, SamfotoNorsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) har utarbeidet rådgivningsopplegget "Økologisk Ku Komfort". Det skal øke dyrevelferden i økologisk landbruk. Opplegget er laget sammen med produsenter, forskningsmiljøer og veterinærer. Målet er at ei økologisk ku skal være ei lykkelig ku.

Økt dyrevelferd for alle?
Rådgivingsopplegget Økologisk Ku Komfort innebærer at gården får besøk av to rådgivere med spesialkompetanse på dyrevelferd og økologisk landbruk. Det gjøres en grundig gjennomgang av driftsopplegget på gården. Opplegget er i utgangpunktet laget for økologiske melkeprodusenter men vil være aktuelt også for alle melkeprodusenter.

Dyrevelferd: NORSØK arbeider med forskning, utvikling av, og informasjon om, økologisk landbruk, og er et av åtte forskningsinstitutt under Landbruks- og matdepartementet.