Historisk arkiv

FAO: Fugleinfluensa må bekjempes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO: - Vårt mål er å beskytte den menneskelige helsen og sikre mattryggheten, strategien er å kontrollere sykdommen der hvor den bryter ut, sa Samuel Jutzi, Direktør i FAO på FAOs Regional Meeting on Avian Influenza i Ho Chi Minh City. (25.02.2005)

FAO: Fugleinfluensa må bekjempes

Høner, Foto: Kai Myhre, ØkoinfoFAO: - Vårt mål er å beskytte den menneskelige helsen - lokalt og internasjonalt - og sikre mattryggheten. Strategien er å kontrollere sykdommen der hvor den bryter ut sa Samuel Jutzi, Direktør i FAO på FAOs Regional Meeting on Avian Influenza i Ho Chi Minh City.

Store tap i Asia
Nær 140 millioner fugler har omkommet eller blitt avlivet i Asia pga av fugleinfluensaviruset. Tapene innen fjærfeholdet i Asia er estimert til nær 10 milliarder $, i følge Oxford Economic Forecasting.

Global epidemi
- Fugleinfluensa kan i verste fall føre til en ny global menneskelig influensaepidemi, sa Jutzi. Det er fremdeles en risiko for spredning som ikke noe land kan overse. Å få kontroll med fugleinfluensaviruset i størst mulig grad, og redusere risikoen for infeksjon hos fjærfe vil bidra til å forhindre en global epidemi, fremholdt Samuel Jutzi på FAOs Regional Meeting i Ho Chi Minh City.