Historisk arkiv

Jordbruk: 22000 har kartlagt gården

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Hittil i år har Norsk institutt for jord- og skogkartlegging produsert gårdskart til over 22 000 bønder i til sammen 35 kommuner. (05.10.2005)

Jordbruk: 22000 har kartlagt gården

Jordbruk: Hittil i år har Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS) produsert gårdskart til over 22 000 bønder i til sammen 35 kommuner.

Kart over dyrka mark
Gårdskartet viser fordelingen av dyrka mark på den enkelte eiendom. Dette gir bøndene en god oversikt, og er et viktig verktøy når bonden skal søke om tilskudd for arealene sine. Siden starten på kartleggingsprosjektet i 2003, er det produsert over 38 000 gårdskart til i alt 74 kommuner.

Bedre dokumentasjon
Ved å bruke flyfoto og så legge inn grensene mellom de ulike arealene med dyrka mark, bergner NIJOS hvor store de ulike arealene er, og gjengir dem på kartet. Kartene blir bondens dokumentasjon på landbrukseiendommens utforming. De viser hvordan arealer fordeler seg på ulike arealklasser og hvor store disse arealene er.

NIJOS - Norsk institutt for jord- og skogkartlegging framskaffer informasjon om jorda, skogen, utmarka og landskapet i Norge til bruk i offentlig forvaltning og næringsutvikling. Instituttet er et statlig, nasjonalt fagorgan under Landbruks- og matdepartementet.

Jordbruk: 22 000 bønder i til sammen 35 kommuner har fått utarbeidet gårdskart med oversikt over den dyrka marka.


5. oktober 2005