Historisk arkiv

Kulturlandskap: Lyngheisenteret får europeisk pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) mottar pris på vegne av Lyngheisenteret for bevaring av kulturlandskap i Bergen i morgen. Prins Henrik av Danmark er til stede under prisutdelingen. (02.06.2005)

Kulturlandskap: Lyngheisenteret får europeisk pris

Kulturlandskap: Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) mottar pris på vegne av Lyngheisenteret for bevaring av kulturlandskap i Bergen i morgen. Prins Henrik av Danmark er til stede under prisutdelingen.

Kulturarv på dagsorden
Denne uken arrangerer den europeiske kulturarveorganisasjonen Europa Nostra internasjonal kongress i Bergen. Temaet er bevaring av kystkultur. Lyngheisenteret vil fredag får førsteprisen for bevaring av kulturlandskap, landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) vil motta prisen på vegne av Lyngheisenteret.

Kulturlandskap, Lyngheisenteret
Kulturlandskap: Lyngheisenteret, Foto: Lyngheisenteret

Prins Henrik av Danmark er til stede under prisutdelingen. Utdelingen finner sted kl. 16.00 i Håkonshallen i morgen, fredag den 3.6.

Landbrukets kystlandskap
Lyngheisenteret på Lygra er et pilotprosjekt som viser frem den spesielle landbrukskulturen som var knyttet til å utnytte lyng. Dyrkningsformen er nå gjenskapt, og senteret viser frem både metoder, landskap og bygninger. Senteret legger vekt på undervisningstilbud rettet mot skole og har også matservering og tilbud om å vandre rundt i landbrukets gamle kulturlandskap.


2. juni 2005