Historisk arkiv

Kulturlandskap: Pris til fruktbygdene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Kulturlandskaps-prisen i Hordaland er tildelt fruktbygdene i Ullensvang. Landbruks- og matminister Lars Sponheim og fylkesmann Svein Alsaker delte ut prisen under åpningen av Streif i Hardanger. (26.04.2005)

Kulturlandskap: Pris til fruktbygdene

Kulturlandskap: Kulturlandskapsprisen i Hordaland er tildelt fruktbygdene i Ullensvang. Landbruks- og matminister Lars Sponheim og fylkesmann Svein Alsaker delte ut prisen under åpningen av Streif i Hardanger. Bonde- og småbrukarlaget i Ullensvang ved leder Arne Lofthus og Ullensvang Hagebrukslag ved leder Terje Larssen tok i mot prisen på vegne av fruktbygdene i Ullensvang herad 22. april.

Kulturhistoriske verdier
Kulturlandskapsprisen deles ut av landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland. Prisen skal være en påskjønning til de som gjør en ekstraordinær innsats for kulturlandskapet, og skal bidra til allmenn fokusering på de samfunns- og kulturhistoriske verdiene som kulturlandskapet i Hordaland representerer.

Kulturlandskap, Foto: LMD
Kulturlandskap
: Kunsten i landskapet - landskapet i kunsten fra frukthagene i Ullensvang herad.
Foto: Astraea Antal, LMD

Kulturlandskap: Som en del av Kulturlandskapsprisen ble det gitt en bevilgning på kr.100.000.- til fruktbygdene i Ullensvang.


26. april 2005