Historisk arkiv

Kulturlandskap på film

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kultur+Landskap=Sant av Evald Otterstad er en poetisk og tankevekkende dokumentarfilm som viser hvor dramatisk kulturlandskapet forandrer seg. (01.04.2005)

Kulturlandskap på film

Kultur+Landskap=Sant av Evald Otterstad er en poetisk og tankevekkende dokumentarfilm som viser hvor dramatisk kulturlandskapet forandrer seg. Filmen er utgitt av Norsk filminstitutt.

Kulturlandskap i endring
Kulturlandskap. Foto: Bård Løken, Samfoto
Gjennom tusenvis av år har landskapet rundt oss blitt formet av husdyr og mennesker. Dette har dannet kulturlandskapet som er viktig både for vår historie, kulturarv og det biologiske mangfoldet. Landskapet i Norge er imidlertid i rask endring. Kulturlandskapet er i ferd med å forsvinne - det gror igjen. Filmen Kultur+Landskap=Sant viser hvor dramatisk kulturlandskapet forandrer seg.

Kulturlandskap vår viktigste eksportartikkel
- Kulturlandskap, er en av våre viktigste eksportartikler. Det er naturen vår, de åpne dalførene, turistene stort sett kommer for å se, og det er det åpne landskapet som gir mange av oss opplevelser og rekreasjon. Skal vi lykkes i å bevare disse verdifulle områdene, må arbeidet med kulturlandskap prioriteres høyere, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.

Kultur+Landskap=Sant viser hvor dramatisk kulturlandskapet forandrer seg. Dokumentarfilmen er laget av Evald Otterstad.


1. april 2005