Historisk arkiv

Landbruk: Bonden på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Over 20 prosent av bøndene har sendt søknad om produksjonstilskudd over Internett. Ørland kommune i Sør-Trøndelag topper lista. Der er hele 86% av søknadene sendt via Internett. (21.01.2005)

Landbruk: Bonden på nett

Landbruk: Over 20 prosent av bøndene har sendt søknad om produksjonstilskudd over Internett. Ørland kommune i Sør-Trøndelag topper lista. Der er hele 86% av søknadene sendt via Internett.

Søknadsfristen var 20 januar, og 22 % av det samlede søknadstallet er levert over Internett. Dersom leverte søknader regnes i % av antall søkere som har fått tilsendt forhåndsutfylte skjemaer, er det flest søkere i Finnmark som har benyttet løsningen, med 30 %, fulgt av Troms (26 %) og Nord-Trøndelag (25 %).

Regnet i prosent av antall forhåndsutfylte søknader er det i Ørland kommune i Sør-Trøndelag flest foretak har benyttet seg av tilbudet. Det er der imponerende 86 % av foretakene som har søkt via Internett. Nabokommunen Bjugn følger hakk i hel med 75 % (og én søknad mindre levert!), men med Midsund kommune i Møre og Romsdal kilt inn mellom dem med 80 %.

- Vi hadde satt som mål at minst 20 % av søknadene i denne søker-runden skulle sendes via nettet, og konstaterer med tilfredshet at målet er nådd med god margin, sier statssekretær Leif Helge Kongshaug i en kommentar. - Når bøndene på denne måten er raske til å ta i bruk nye hjelpemidler, gir det en effektiviseringsgevinst som kommer både søkerne og forvaltningen til gode. Begge parter får frigjort tid, påpeker Kongshaug. - Jeg må jo også få lov til å glede meg spesielt over at Midsund kommune i mitt hjemfylke Møre og Romsdal plasserer seg på pallen med 80% Internett-søkere. Det er i det hele tatt nesten utrolig at enkelte kommuner allerede har klart å gjennomføre en bortimot full overgang til nettbehandling, avslutter statssekretær Kongshaug.

Leif Helge Kongshaug. Foto: Torbjørn Tandberg
Statssekretær Leif Helge Kongshaug er fornøyd med oppslutningen av søknad om produksjonstilskudd over Internett.
Foto: Torbjørn Tandberg.