Historisk arkiv

Landbruk: Fra gård til gård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Fra gård til gård er et samarbeidsprosjekt mellom 12 gårder og historiske steder i Aust-Agder. I år blir det 18 kulturarrangementer hvor historie, mat og tradisjon er sentrale stikkord. (14.07.2005)

Landbruk: Fra gård til gård

Landbruk: Fra gård til gård er et samarbeidsprosjekt mellom 12 gårder og historiske steder i i Evje og Hornnes, Birkenes og Froland Aust-Agder. I år blir det 18 kulturarrangementer hvor historie, mat og tradisjon er sentrale stikkord.

Nye muligheter
Samarbeidsprosjektet "Fra gård til gård" ble startet opp i år 2004 med et positivt resultat. Det skaper nye inntektsmuligheter og bidrar til å bevare og utvikle levende bygder. I fjor var det 14 kulturarrangementer. I år er det i alt 18 arrangementer fra 22. juli til 7. august. To nye gårder har også kommet med i samarbeidet i 2005.

Overføringsverdi
Fylkesmannen i aust Agder ser på samarbeidet som et spennende tiltak, og er spesielt glad for at lokal mat og mattradisjoner står sentralt. Gjennom prosjektet blir den enkelte gård markedsført på en helt annen måte enn hva de enkelte gårdene hadde hatt anledning til på egen hånd. Prosjektet har stor overføringsverdi for andre gårdbrukere i Aust-Agder og er et godt eksempel på hvordan konkrete resultater kan oppnås gjennom samarbeid.


14. juli 2005