Historisk arkiv

Landbruk: Storsatsing på frukt i Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Norge, ved Planteforsk Ullensvang, skal delta i forskningsprosjektet Isafruit, som er ny storsatsing på europeisk fruktforsking. EU-kommisjonen har bevilget nær 110 millioner kroner til prosjektet. (23.08.2005)

Landbruk: Storsatsing på frukt i Europa

Landbruk: Norge, ved Planteforsk Ullensvang, skal delta i forskningsprosjektet Isafruit, som er ny storsatsing på europeisk fruktforsking. EU-kommisjonen har bevilget nær 110 millioner kroner til prosjektet.

Kvalitet og miljø
Målet med prosjektet er å øke forbruket av frukt i Europa gjennom fokus på positive helsevirkninger av frukt, på bedre fruktkvalitet og på miljøvennlige produksjonsmetoder. Prosjektet, som vil strekke seg over fire eller fem år, er delt opp i sju pillarer. Emnene i de sju pillarene fordeler seg på forbrukerkrav, frukt og helse, frukt til industribruk, kvalitet i lagring og omsetting, kvalitet og trygghet i fruktproduksjonen, genetikk og nye sorter og til slutt kunnskapsspredning og implementering av resultatene fra prosjektet.

Landbruk: EU-kommisjonen har bevilget nær 110 millioner kroner til forskningsprosjektet Isafruit, hvor Norge skal delta.

Landbruk, Epler, Foto: LMD
Landbruk: Norge skal delta i det europeiske forskningsprosjektet Isafruit. Planteforsk Ullensvang skal bla utføre forskingsarbeid omkring tynning av epler i prosjektet. Foto: LMD