Historisk arkiv

Landbruk: Verdiskapingen øker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Bruken av bygdeutviklingsmidler i Telemark har bidratt til økt verdiskaping i landbruket. Småskala matprodusenter merker større etterspørsel etter produktene sine. (01.02.2005)

Landbruk: Verdiskapingen øker

Landbruk: Bruken av bygdeutviklingsmidler i Telemark har bidratt til økt verdiskaping i landbruket. Småskala matprodusenter merker større etterspørsel etter produktene sine.

Landbruk som tema
Landbruksdirektøren mener bruken av bygdeutviklingsmidlene i Telemark har vært godt i samsvar med sentrale og lokale strategier, og måloppfyllingen har vært god. Fylkesmannen fordelte i 2004 2,85 millioner kroner til 20 ulike prosjekter og tiltak med landbruk og bygdeutvikling som tema.

Mat og verdiskaping
Verdiskapingsprogrammene for mat og for økt bruk av trevirke fikk til sammen 0,63 millioner kroner. Kulturlandskap og kulturminner 0,42 millioner kroner, bygdemobilisering 0,36 millioner kroner og grønn omsorg 0,25 millioner kroner. Det ble også gitt støtte til praktikantordningen i landbruket med 0,34 millioner kroner.

Landbruksdirektøren i Telemark fremhever bla resultatene for småskala matprodusenter som merker økt etterspørsel etter produktene sine, i rapporteringen på bruken av bygdeutviklingsmidler i 2004.

Lammelår, Foto: Tom Haga
Landbruket i Telemark kan
vise til økt verdiskaping i 2004.
Småskala matprodusenter er
en næring som opplever større
etterspørsel.
Foto: Tom Haga