Historisk arkiv

Landbruk lillepluss

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet og Hageselskapet skal samarbeide om prosjektet "Landbruk lillepluss". Prosjektet går ut på å dyrke frukt, bær og grønt i fem pilot-barnehager i Oslo. (23.09.2005).

Landbruk lillepluss

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet og Hageselskapet skal samarbeide om prosjektet "Landbruk lillepluss". Prosjektet går ut på å dyrke frukt, bær og grønt i fem pilot-barnehager i Oslo og å lage en hovedsaklig nettbasert veileder for dyrking av frukt, bær og grønt i barnehager.

De fem pilot-barnehagene er:

Bjerkealleen barnehage, Bjerkealleen 21

Etterstadgata barnehage, Etterstadgata 5

Nylænde barnehage, Gina Kroghs v. 10

Godlia barnehage, Solberglivn. 14

Sørhellinga barnehage, Simon Darres v. 48 B

Grønnere barnehager
Hagelagene skal skape "grønnere barnehager". Prosjektet er en del av Landbruks- og matdepartementet satsing på å øke forbruket av og kunnskapen om frukt og grønt blant barn og unge.

Hageselskapet utformer og gjennomfører prosjektet slik at hagelagenes interesse, engasjement og kompetanse kommer til gode for barna i barnehagene. Dyrkingen skjer i samarbeid med barn og personell i de fem barnehagene på en slik måte at forbruket av og kunnskapen om frukt og grønt blant barna stimuleres. Hoveddelen av prosjektet gjennomføres i høst, mens grøntdyrkingen skjer til våren.

Kontaktperson i Landbruks- og matdepartementet: Per Hallvard Eliassen, tlf: 22 24 93 04

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet og Hageselskapet samarbeider om "Landbruk lillepluss". Fem pilot-barnehager i Oslo skal dyrke frukt, bær og grønt.


23. september 2005