Historisk arkiv

Landbruk og miljø - ny sjekkliste

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Statens landbruksforvaltning er ute med en ny sjekkliste for miljøhensyn ved jordbruksdrift. Sjekklisten er en del av landbrukets Miljøplan. (07.06.2005)

Landbruk og miljø - ny sjekkliste

Landbruk: Statens landbruksforvaltning (SLF) er ute med en ny sjekkliste for miljøhensyn ved jordbruksdrift. Sjekklisten er en del av landbrukets Miljøplan trinn 1.

Miljøplan i flere trinn
Landbruk, Salatåker, Foto: Svein Grønvold, Samfoto
Landbrukets Miljøplan skal være et hjelpemiddel for den enkelte gårdbruker til å planlegge og gjennomføre miljøtiltak på gården, og utarbeides i to trinn. Trinn 1 gjelder for alle som mottar produksjonstilskudd og vil være en forutsetning for å motta tilskudd. Trinn 2 gjelder for gårdbrukere som ønsker å gjennomføre særlige miljøtiltak.

Sjekklisten og veileder finnes i dag i elektronisk versjon på SLFs nettsider. I juli vil den bli sendt ut til alle landbruksforetak sammen med søknadsmateriellet for produksjonstilskudd.

Landbruk: SLF har nå publisert en ny sjekkliste for miljøhensyn ved jordbruksdrift, samt veileder for utfylling. Begge finnes på nett og er en del av arbeidet med landbruket miljøplan.