Historisk arkiv

Landbruk pluss: Stor interesse for gårdsutsalg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk pluss: Halvparten av oss er interessert i å kjøpe produkter fra bønders egne gårdsutsalg og halvparten av oss sier de har handlet på en gård. (14.07.2005)

Landbruk pluss: Stor interesse for gårdsutsalg

Landbruk Pluss. Nytt skilt for norsk gardsmat.Landbruk Pluss: Halvparten av oss er meget eller ganske interessert i å kjøpe produkter fra bønders egne gårdsutsalg og over halvparten av oss sier de har handlet en eller flere ganger på en gård. Dette viser en undersøkelse MMI har gjennomført for Landbruks- og matdepartementet (LMD). Kvinner og de eldste aldergruppen er mer interessert enn gjennomsnittet.

Nytt skilt viser veg
Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) avduket i juni det første vegskiltet for gardsmat og bygdeturisme. Dette skiltet vil gjøre det lettere for reisende å finne frem til de gårdene som har gardsmatutsalg.

- Det første og viktigste punktet er at kundene faktisk finner fram til alle de gardene som nå etter hvert tilbyr et vell av nye produkter og tjenester, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim.
- Her har manglende skilting, og problemer med å få tillatelse til å sette opp skilt vært et gjennomgangstema i mange, mange år. Det skal nå være løst med dette nye skiltet. De som oppfyller kravene og blir godkjent, har nå rett til å få sette opp slikt skilt, sa Sponheim

Undersøkelsen ble gjennomført i mai 2005 av MMI for LMD. Et landsrepresentativt utvalg av befolkningen ble telefonintervjuet.


14. juli 2005