Historisk arkiv

Landbruket har tatt nettet i bruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruket har for alvor tatt i bruk Internett som verktøy. Fire dager før søknadsfristen løper ut har 3 330 foretak levert søknad om produksjonstilskudd via Internett. (18.01.2005)

Landbruket har tatt nettet i bruk

Landbruket har for alvor tatt i bruk Internett som verktøy. Fire dager før søknadsfristen løper ut har 3 330 foretak levert søknad om produksjonstilskudd via Internett til Statens landbruksforvaltning (SLF). Det er 90 prosent flere søknader enn i fjor på samme tid, og utgjør om lag åtte prosent av det samlede antallet søknader.

Landbruket i Finnmark i tet
Foreløpig er det levert flest søknader i Rogaland med 458 registrerte. Nord-Trøndelag (323) og Sør-Trøndelag (297) følger på de to neste plassene. Dersom leverte søknader regnes i prosent av antall søkere som har fått tilsendt forhåndsutfylte skjemaer, er det flest søkere i Finnmark som har benyttet løsningen, med 11,1 prosent, fulgt av Nord-Trøndelag og Akershus, begge i overkant av 10 prosent.

Premie til søkere på nett
Alle som søker om produksjonstilskudd via Internett er med i trekningen av fem bærbare PCer. SLF har lagt til rette for elektronisk søknad og ønsker at flere skal benytte seg av tjenesten. Søknader via Internett gir en effektiviseringsgevinst både for søkere og for kommunene som har en nøkkelrolle i forvaltningen av produksjonstilskudd. Å motta søknader ferdig registrert via Internett øker effektiviseringen i kommunene. Trekningen av de bærebare PCene skjer etter søknadsfristens utløp, som er torsdag 20. januar.