Historisk arkiv

Mat: Finaleklare kokker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Frokost, lunch og middag til 52 kroner? Kokker på sykehjem, sykehus og i fengsler greier det. Under Den Norske Matfestivalen i Ålesund konkurrerer de om NM-tittelen. (05.07.2005)

Mat: Finaleklare kokker

Mat: Frokost, lunch og middag til 52 kroner? Kokker på sykehjem, sykehus, i fengsler andre institusjoner greier det. Under Den Norske Matfestivalen i Ålesund (24. - 28. juni 2005) konkurrerer de om Norgesmesterskapstittelen.

Mat som er smakfull
Matfestivalen i Ålesund
Seks finalelag er kvalifisert til årets Norgesmesterskap i institusjonskokkfaget - lag. Konkurransen avvikles 24. august 2005 i forbindelse med Den Norske Matfestivalen i Ålesund. Konkurransen går over seks timer. For 52 kroner skal de lage frokost, lunch og middag til én person. Det skal være smakfullt, lekkert å se på og ernæringsmessig riktig sammensatt. Lagene blir i tillegg bedømt ut fra arbeidsteknikk, hygiene, orden og samarbeid i tomannslaget.

Institusjonskokkfaget
En institusjonskokk har en kostholds- og helserettet utdanning. Institusjonskokkene har ansvar for helsefremmende matomsorg og lager mat på kjøkken i offentlige og private institusjoner og kantiner.


5. juli 2005