Historisk arkiv

Mat: God kontroll av frukt og grønt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Kvaliteten på frukt og grønt blir stadig bedre i norske butikker, viser en ny rapport fra Mattilsynet. (19.01.2005)

Mat: God kontroll av frukt og grønt

Mat: Kvaliteten på frukt og grønt blir stadig bedre i norske butikker, viser en ny rapport fra Mattilsynet.

Matkvalitet og merking
Fra 2003 til 2004 har det vært en positiv utvikling på alle kontrollområdene. Av de rundt 6 000 dagligvarebutikkene i Norge, er 375 undersøkt i løpet av 2004, jevnt fordelt ut over året. Alt i alt har 93 prosent av butikkene en god eller meget god mottakskontroll og kvalitetskontroll av frukt og grønt før varene legges ut i butikken.

Positiv utvikling
Tre av de fire store kjedene - Norgesgruppen, Reitangruppen og COOP Norge - har en positiv utvikling, mens ICA Norge har en liten tilbakegang. ICA har hatt en reduksjon i kvaliteten på varene i 2004 i forhold til 2003, men har blitt bedre på merking av uemballerte varer. Merking av uemballerte varer har hos de fire kjedene hatt en meget positiv utvikling, mens de uavhengige butikkene ligger langt etter på dette området.

Mat: Mandarin. Foto: LMD
Mat: 375 dagligvarebutikker i Norge er undersøkt i løpet av 2004. 93 prosent av butikkene har en god eller meget god mottaks- og kvalitetskontroll av frukt og grønt.
Foto. LMD