Historisk arkiv

Mat: God kvalitet det viktigste

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: God kvalitet på ferskvarer er det som betyr mest for valg av dagligvareforretning. Det viser en ny undersøkelse landbruks- og matminister Lars Sponheim(V) la frem i dag. (10.06.2005)

Mat: God kvalitet det viktigste

Mat: God kvalitet på ferskvarer er det som betyr mest for valg av dagligvareforretning. Det viser en ny undersøkelse landbruks- og matminister Lars Sponheim(V) la frem på et åpent debattmøte om fremtidens matvarebutikk i dag.

Har vi de matvarebutikkene vi fortjener?
Mat, Lammelår, Foto: Tom Haga
Dette var hovedtema for debattmøtet mellom matminister Lars Sponheim, representanter fra de matpolitiske forbrukerpanelene og topplederne i matvarekjedene i dag.

Debatten var innom temaer som utvalg, kompetanse og service. Sponheim la frem ferske tall fra MMI som viser at god kvalitet på ferskvarer er den viktigste faktorene ved valg av dagligvarebutikk. 72 prosent sier at dette er meget viktig ved valg av matbutikk. At butikken har stort utvalg av frukt og grønnsaker er en god nummer to. Halvparten av forbrukerne sier at dette er meget viktig. 29 prosent svarer at faste lave priser er meget viktig for valg av matbutikk.

Kvalitet, beliggenhet og kompetanse stadig viktigere
Sammenligner vi med MMIs tall fra Norsk Monitor i 2003 ser det ut til at god kvalitet på ferskvarer blir stadig viktigere. I 2003 var det 64 prosent som sa at dette var meget viktig fro valg av dagligvarebutikk, i 2005 hadde denne andelene altså økt til 72 prosent. Det at betjeningen har god varekunnskap ser også ut til å være en faktor som forbrukene legger større vekt på når de velger matbutikk. I 2003 sa 26 prosent at dette var meget viktig, i 2005 hadde denne andelen økt til 37 prosent.

Statistikk
Undersøkelsen ble gjennomført av MMI for LMD i mai/juni 2005, gjennom telefonintervjuer i et representativt utvalg.

Kontaktperson:
Anne Mette Johnsen, 90 96 16 02