Historisk arkiv

Mat: Markrell på tube årets Innomat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Stabburet vant prisen for det mest nyskapende matproduktet i 2004 da årets Innomatpris ble delt ut i går. Nyskapningen Makrell i tomat på tube gikk helt til topps. (02.05.2005)

Mat: Markrell på tube årets Innomat

Mat: Stabburet vant prisen for det mest nyskapende matproduktet i 2004 da årets Innomatpris ble delt ut i går. Nyskapningen Makrell i tomat på tube gikk helt til topps.

Mat som er moderne
Stabbur-makrell tubeMaren Hersleth Holsen, politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet har sittet i juryen for årets Innomatkonkurranse. I juryens begrunnelse heter det bla at "Stabbur-makrell på tube oppfyller alle kriterier til en Innomat. Den er moderne - tuben har fått sin renessanse og er nå den mest trendy emballasjen som tenkes kan. Den er helt ny - dette har vi aldri sett før. Den har tatt i bruk ny teknologi for å overvinne utfordringen produktideen skapte. Men nyheten har samtidig bevart fordelene ved sitt sterke, etablerte merkenavn...".

Verdiøkning
Stabburet lanserte Makrell i tomat på tube i september i fjor. I løpet av åtte måneder er det solgt om lag 1 million slike tuber. For hele Stabburet-Makrell-serien er verdiøkningen på om lag 25 millioner kroner i denne perioden.

Mat: Nyskapningen Makrell i tomat på tube vant årets Innomatpris.


2. mai 2005