Historisk arkiv

Mat: Østfold og Akershus satser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Det er stor aktivitet innenfor de ulike matprosjektene i Østfold og Akershus denne høsten. Målet er å få flere lokale matprodukter og regionale matspesialiteter fram til forbruker. (25.08.2005)

Mat: Østfold og Akershus satser

Mat: Det er stor aktivitet innenfor de ulike matprosjektene i Østfold og Akershus denne høsten. Fylkesmannens Landbruksavdeling, Østfold Bondelag og Reiselivet i Østfold og Akershus jobber parallelt for å få flere lokale matprodukter og regionale matspesialiteter fram til forbruker.

Mat & Muligheter
I 2005 vil Østfolds matprodusenter og andre som er opptatt av de mange mulighetene innen matproduksjon, foredling og matkultur, få inspirasjon, kunnskap og innsikt gjennom møteserien Mat & Muligheter. Onsdag 7. september er det klart for ny samling.

Serveringsbransjen møter bønder
Den brede satsingen på mat har bl.a. resultert i at hoteller og restauranter nå begynner å etterspørre ulike produkter fra lokale produsenter. Mandag 19. september arrangeres derfor en ”Møtebørs” på Oscarsborg Festning utenfor Drøbak, der produsenter fra Østfold og Akershus kan møte serveringsbedrifter fra samme region.

Mat: Den blinde ku. Foto: LMD
Mat: I Østfold og i Akershus er potensialet for utvikling av råvarer, nye produkter, matretter og matopplevelser stort, mener aktørene i nettverket "Regional matkultur".
Foto: LMD

Mat: Østfold og Akershus satser på mat. Flere lokale matprodukter og regionale matspesialiteter fram til forbrukerne er målet for satsingen.


25. august 2005