Historisk arkiv

Mat uten rester av plantevernmidler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Rapporten fra overvåkingsprogrammet for plantevernmiddelrester i frukt, grønnsaker og andre vegetabilske produkter for 3. kvartal 2004 viser at ingen av de få overskridelsene som ble funnet representerer helsefare ved normalt inntak. (21.02.2005)

Mat uten rester av plantevernmidler

Mat: Rapporten fra overvåkingsprogrammet for plantevernmiddelrester i frukt, grønnsaker og andre vegetabilske produkter for 3. kvartal 2004 foreligger nå. Den viser at ingen av de få overskridelsene som ble funnet ble vurdert til å representere helsefare ved normalt inntak.

735 prøver analysert
I tredje tertial 2004 er det tatt ut og analysert totalt 735 prøver. Hele 66,3 % av de undersøkte prøvene av vanlig frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter er uten påvisbare rester av plantevernmidler. Tilsvarende tall for matkorn og ris var 80,0 %. Det er påvist rester av plantevernmidler over grenseverdi i totalt fem prøver. Ingen av overskridelsene ble vurdert til å representere helsefare ved normalt inntak. Ved overskridelsene ble det anmodet om at nye stikkprøver ble tatt ut.

Mat: Alle resultatene fra Mattilsynets overvåkingsprogram for plantevernmiddelrester i frukt, grønnsaker og andre vegetabilske produkter blir publisert via Mattilsynets nettsider.

Mat
Mat: Det er svært få påvisbare rester av plantevernmidler i frukt og grønt viser Mattilsynets siste rapport fra overvåkingsprogrammet. Normalt inntak representerer ingen helsefare. Foto: Kerstin Mertens, Samfoto