Historisk arkiv

Meierisektoren: Kapitalkostnader og konkurranse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Meierisektoren: Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) har offentliggjort rapport om kapitalkostnader og konkurranse i meierisektoren. Konklusjonene er i tråd med tidligere innspillene fra ulike fagmiljøer, sier Leif Forsell i LMD. (18.03.2005)

Meierisektoren: Kapitalkostnader og konkurranse

Meierisektoren: Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) har offentliggjort rapport om kapitalkostnader og konkurranse i meierisektoren. Konklusjonene er i tråd med tidligere innspillene fra ulike fagmiljøer, sier Leif Forsell i LMD.

Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) har offentliggjort rapporten ”Fastsettelse av målpris og noteringspris for melk - betraktninger rundt konkurranse på like vilkår, med vekt på Tines kapitalkostnader.” Rapporten er utarbeidet av fire professorer fra Norges Handelshøyskole og BI på oppdrag fra NBL og skal utdype en tidligere NBL-rapport om emnet. Forfatterne har lagt særlig lagt vekt på hvordan de mener kapitalkostnadene kan tas hensyn til ved fastsettelse av råvareprisen på melk, og ved kontroll av Tine.

Som forventet
- Innholdet i rapporten er i tråd med tidligere rapporter og innspill fra ulike fagmiljøer om markedsordningen for melk”, sier ekspedisjonssjef Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet.

- Regjeringen har dessuten tatt en beslutning om kontrollsystem, kapitalavkastningskrav og evalueringer i den nye markedsordningen for melk”, sier Forsell og viser til pressemelding fra Statsministerens kontor 2. mars 2005, ”Om konkurranse i meierisektoren”.

Meierisektoren. Leif Forsell, Foto: Torbjørn Tandberg
Meierisektoren: Leif Forsell, ekspedisjonssjef i Landbrukspolitisk avdeling, Landbruks- og matdepartementet.
Foto: Torbjørn Tandberg