Historisk arkiv

Økologisk: Alle dyr skal beite ute

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: For å få økologisk godkjenning skal i utgangpunktet alle dyr være ute på beite. Debio informerer nå om betingelser for beite i økologisk landbruk. (03.05.2005)

Økologisk: Alle dyr skal beite ute

Økologisk: For å få økologisk godkjenning skal i utgangpunktet alle dyr være ute på beite. Debio informerer nå om betingelser for beite i økologisk landbruk.

Økologisk er beskyttet
Debio er kontroll- og godkjenningsinstans for økologisk produksjon, foredling, omsetning og import i Norge. Begrepet "økologisk" er beskyttet, og varer kan bare omsettes som økologiske når produsenten har godkjenning fra Debio.

Alle dyr skal i utgangpunktet være ute på beite for å få økologisk godkjenning. Når det gjelder økologisk godkjenning, vurderer Debio at de samme betingelsene for tilgang til beite gjelder for storfe, småfe, hester og kaniner. Det innebærer at dyrene skal ha et fôropptak på utearealene sommerstid, i tillegg til å få tilfredsstilt andre naturlige behov som å rote og grave i jorda og bevege seg naturlig og fritt.

Økologisk: Ku. Foto: Bård Løken, Samfoto
Økologisk: Alle dyr skal i utgangpunktet være ute på beite på sommerstid for å få økologisk godkjenning av Debio. Det gjelder for storfe, småfe, hester og kaniner.
Foto: Bård Løken, Samfoto

Økolgisk landbruk har strengere krav til at dyrene skal gå ute på beite en konvensjonelt landbruk. Debio informerer nå om betingelser for beite i økologisk landbruk.


3. mai 2005