Historisk arkiv

Økologisk: Ny tidsplan for regelverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Regelverket på området økologisk landbruk og økologiske næringsmidler er under endring. (18.03.2005)

Økologisk: Ny tidsplan for regelverk

Økologisk: Regelverket på området økologisk landbruk og økologiske næringsmidler er under endring. Ny forskrift vil være på plass i juli og gjelde fra 1. september.

Tidsplan for nytt regelverk
På vegne av Landbruks- og matdepartementet foretok Mattilsynet i høst høring av Utkast til forskrift om økologisk produksjon og merking av landbruksprodukter og næringsmidler og utkast til skisse til offentlige veiledere. I høringsbrevet ble det signalisert at det var ønskelig at det nye regelverket skulle gjelde fra 1.1. 2005.

I henhold til lov av 17. desember 2004 nr 101 (EØS-høringsloven) må enkelte av bestemmelse i forskriften meldes til EFTAs overvåkningsorgan (ESA) og EU-Kommisjonen. Meldingsplikten innbærer en stillstandsplikt på tre måneder.

Økologisk. Foto: Kerstin Mertens
Økologisk: Regelverket om økologisk produksjon og merking av landbruksprodukter og næringsmidler skal endres. Ny forskrift vil være på plass i juli og gjelde fra 1. september.
Foto: Kerstin Mertens, Samfoto

Økologisk: Departementet tar sikte på å fastsette forskriften i løpet av juli med ikrafttredelse 1. september 2005. Veilederne vil bli ferdigstilt innen forskriften trer i kraft.