Historisk arkiv

Økologisk: 100% økofôr til melkekyr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Hele fôrrasjonen for økologiske melkekyr skal være økologisk fra 24. august 2005. Det skaper nye utfordringer med å dekke kyrnes energibehov i økologisk landbruk. (01.04.2005)

Økologisk: 100% økofôr til melkekyr

Økologisk: Hele fôrrasjonen for økologiske melkekyr skal være økologisk fra 24. august 2005. Det skaper nye utfordringer med å dekke kyrnes energibehov i økologisk landbruk.

Økologisk i ulike løsninger
Økologisk. Ku. Foto: Bård Løken, SamfotoNorsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) er nå ute med informasjon om ulike løsninger for å tilfredsstille det nye kravet til fôr. Valg av løsninger vil i stor grad variere fra gård til gård. Viktige faktorer for valg av alternativ er: Bondens mål med drifta, tilgang på areal, klimatiske forhold for dyrking av korn og andre konsentrerte fôrvekster, beiteareal og kvalitet, antall melkekyr i forhold til produksjonstilskudd, fjøskapasitet, pris på økologisk kraftfôr og mjølkepriskurva.

NORSØK er et forskningsinstitutt under Landbruks- og matdepartementet, og arbeider med forskning, utvikling av og informasjon om økologisk landbruk.

Økologisk: Krav om at hele fôrrasjonen for økologiske melkekyr skal være økologisk skaper nye utfordringer .


1. april 2005