Historisk arkiv

Økologisk rekord-sommer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Aldri før har det blitt servert økologisk mat på så mange kulturarrangementer som i sommer. Både på Øyafestivalen, Norway cup, Middeladerfestivalen i Tønsberg og Molde Jazzfestival kunne fotballspillere og festivalfolket spise økologisk. (29.08.2005)

Økologisk rekord-sommer

Økologisk: Aldri før har det blitt servert økologisk mat på så mange kulturarrangementer som i sommer. Både på Øyafestivalen, Norway cup, Middeladerfestivalen i Tønsberg og Molde Jazzfestival kunne fotballspillere og festivalfolket spise økologisk.

Statens landbruksforvaltning (SLF) har støttet alle prosjektene. - Festivalgjengere er viktige kulturbærere og trendsettere. I tillegg får store og små leverandører og distributører øvelse i å levere relativt store mengder økologiske råvarer, sier Helge Vittersø, rådgiver i SLF

Økorock
Øyafestivalen er den eneste festivalen i Norge som satser hundre prosent på økologiske råvarer. SLF støtter festivalen for tredje året på rad gjennom tilskudd til Økorock-prosjektet, som sørger for god og prisvennlig økologisk mat.

Totalt 12 tonn økologisk varer gikk med de tre dagene Øyafestivalen varte. 1,8 tonn var økologisk kjøttdeig av svin. Det ble også spist 7000 økologiske pølser.

Økologisk rekord i sommer. Både på Øyafestivalen, Norway cup, Middeladerfestivalen i Tønsberg og Molde Jazzfestival kunne fotballspillere og festivalfolket spise økologisk.


29. august 2005