Historisk arkiv

Økologisk skolemat på Vestlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Flere tusen vestlandselever får til høsten servert et gratis, økologisk måltid i løpet av skoledagen. Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) bevilger 1,8 millioner kroner til prosjektet. (01.04.2005)

Økologisk skolemat på Vestlandet

Økologisk: Flere tusen vestlandselever får til høsten servert et gratis, økologisk måltid i løpet av skoledagen. Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) bevilger 1,8 millioner kroner til prøveprosjektet.

 

Økologisk og grønt skolemåltid
Økologisk frukt. Foto: LMDI første omgang vil prosjektet bli prøvd ut i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, og Møre og Romsdal. Siden i fjor høst har 4500 skoleelever i disse fylkene blitt tilbudt økologisk skolefrukt. Menyen har bestått av epler, pærer, klementiner og bananer, avhengig av sesong.
Foreldrene har tatt kostnaden, som har vært 2,50 kroner per dag per barn. Nå har selskapet som står bak, Økologisk Skolefrukt AS, fått 1,8 millioner i støtte for å gjennomføre prøveprosjektet «Grønt skolemåltid».

Kutt ut brus og snop
- Det viktigste med dette prosjektet er å høste noen erfaringer. Bare 2 av 10 har med seg frukt eller grønnsaker på skolen. Det holder ikke, sier Lars Sponheim til Bergens Tidende. Hans ambisjon er å få skoleelevene til å kutte ut brus og snop, og heller få i seg frukt og vann.

Økologisk: Landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) bevilger 1,8 millioner kroner til prøveprosjektet «Grønt skolemåltid».