Historisk arkiv

Planteforsk gir gjødselråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Planteforsk gir råd om nitrogengjødsling for våren 2005. Resultatene for Jæren, Østfold og Vestfold er klare. De øvrige distrikt blir publisert etterhvert. (12.04.2005)

Planteforsk gir gjødselråd

 
Planteforsk
gir råd om nitrogengjødsling for våren 2005. Resultatene for Jæren, Østfold og Vestfold er klare. De øvrige distrikt blir publisert etterhvert.

Viktig for totaløkonomien
Tid for våronn? Sjekk nitrogenprognosen! Gjødselmengden du bruker får konsekvenser både for avlingsstørrelsen, avlingskvaliteten og kostnaden. Derfor er riktig gjødselmengde viktig for totaløkonomien i planteproduksjonen. For kraftig gjødsling belaster også miljøet unødvendig. Nitrogenprognosen fra Jæren kom som vanlig først, den ble ferdig 4. april. Årets anbefaling er at det gjødsles med normal mengde nitrogen i dette distriktet.

For Østfold anbefales også normalgjødsling. For Vestfold anbefales imidlertid en økning på opp til 1 kg nitrogen pr. dekar i forhold til normalt.

Plante. Foto: Tore Wuttudal, Samfoto
Planteforsk gir råd om gjødsling Hver vår tas det derfor ut jordprøver på et stort antall gårder i de viktigste jordbruksområdene i Sør- og Midt-Norge..
Foto: Tore Wuttudal, Samfoto