Historisk arkiv

Planter: Nedbryting av sprøytemidler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Planter: Det kalde klimaet i Norge skaper ugunstige forhold for nedbryting av plantevernmidler i jord. Planteforsk har undersøkt effekten av klimaet. (04.02.2005)

Planter: Nedbryting av sprøytemidler

Planter: Det kalde klimaet i Norge skaper ugunstige forhold for nedbryting av plantevernmidler i jord. Planteforsk har undersøkt effekten av klimaet på nedbryting av ugrasmiddel i jord.

Tilføres jorda direkte
Planter: Nysådd åker. Foto: Tore Wuttudal, SamfotoVed sprøyting av plantevernmidler vil en god del tilføres jorda direkte - og i tillegg vil middel kunne vaskes av planter ved nedbør og tilføres jorda.

- Når tilførselen av plantevernmidler til jorda er høy, kan belastningen på nedbrytningsprosessene bli så stor at nedbrytningen i jorda ikke går raskt nok til å unngå stor avrenning og utvasking av plantevernmiddelrester til vann og vassdrag, sier Marianne Stenrød. Stenrøds arbeid er en del av det strategiske instituttprogrammet ”Plantevernmidler i miljøet” ved Planteforsk Plantevernet.

Planter: Nå har altså Planteforsk undersøkt effekten av det kalde klimaet i Norge på nedbryting av plantevernmidler i jord.