Historisk arkiv

Skog: Foreslår vern av 500 km2

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Høsten 2004 ble det gjennomført omfattende registreringer av miljøverdier på Statskogs grunn. Forslag til opprettelse av 36 skogområder som naturreservat sendes nå på høring. (17.02.2005)

Skog: Foreslår vern av 500 km² på Statskogs grunn

Skog: Landbruks og matminister Lars Sponheim og Miljøvernminister Knut Arild Hareide varslet i juli 2004 en kraftig økning av skogvernet. Høsten 2004 ble det gjennomført omfattende registreringer av miljøverdier på Statskogs grunn.

 

36 skogområder
Registreringene avdekket at det finnes store naturverdier i skog på statsgrunn, og at vern på Statskogs arealer kan gi et betydelig bidrag til å dekke viktige mangler ved dagens skogvern.

Direktoratet for naturforvaltning sender nå forslag til opprettelse av 36 skogområder som naturreservat på sentral høring. Områdene ligger på Statskogs grunn, spredt over 23 kommuner i 9 fylker. Forslagene til naturreservater omfatter et totalareal på over 500 km². Høringsfristen er satt til 01. mai 2005.

Skog. Foto: LMD
Skog:
Landbruks- og matminister Lars Sponheim og miljøvernminister Knut Arild Hareide går inn for en kraftig opptrapping av skogvernet. De vil ha en forsterket innsats for vern av skog på statlige arealer. Nå foreligger forslag til opprettelse av 36 skogområder som naturreservat.
Foto: LMD