Historisk arkiv

Skog: Veien til biovarme

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Har du interesse i biovarmeproduksjon? Da bør du skaffe deg den nye manualen for produksjon av ferdigvarme fra biobrensel. (12.04.2005)

Skog: Veien til biovarme

Skog: Har du interesse i biovarmeproduksjon? Da bør du skaffe deg den nye manualen for produksjon av ferdigvarme fra biobrensel som Norsk Bioenergiforening i samarbeid med Norges Vel, Bioenergigården, Innovasjon Norge og Skogbrand har laget.

Bioenergiprogrammet
- Vi ser en økt etterspørsel etter miljøvennlige løsninger, og det finnes store ubrukte ressurser i landbruket som kan nyttes til produksjon av bioenergi. Erfaringer fra Sverige viser at det kan skapes mellom 100 til 500 årsverk per TWh, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.

- Det er for tiden stor interesse for bioenergi. Mange prosjekter er under utvikling og de virkemidler vi har til disposisjon fra Bioenergiprogrammet er ettertraktet. Det er viktig at den kunnskapen som finnes blir formidlet slik at vi kan hjelpe entrepenørene med beslutningene som skal tas og slik at kvaliteten på anleggene blir best mulig, sier Sponheim.

Nyttig håndbok
Manualen inneholder en masse praktisk informasjon om produksjon av biobrensel og biovarme, detaljert informasjon om hvordan man skal gjennomføre et ferdigvarmeprosjekt og mye faktastoff knyttet til offentlig regelverk, forsikringer, forskjellige avtaleforslag, definisjoner og fakta om biobrensel.

- Dette har blitt en svært nyttig håndbok og alle som sysler med tanken på å etablere et anlegg, bør lese denne. Derfor har vi også lagt vekt på at den skal være lett tilgjengelig og kunne lastes ned over nettet - evt. kan man bestille en skriftlig variant fra Norsk Bioenergiforening, forteller programansvarlig Andreas Sundby i Innovasjon Norge.

Skog: Veien til biovarme

 

For bestilling av en trykt utgave - www.nobio.no eller
E-post: post@nobio.no. For ekspedering av boken tas et gebyr på kr 200,-.

For ytterligere informasjon:
Andreas Sundby, Innovasjon Norge, Tlf 22 00 28 15
Nobio, Tlf 23 36 58 70