Historisk arkiv

Skog og klimagasser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Norges forskningsråd og Skogforsk inviterer til seminar om utslipp og opptak av klimagasser i skog. Kunnskap om skogøkosystemet er et viktig element i forståelsen av det framtidige klimaet. (29.09.2005)

Skog og klimagasser

Skog: Norges forskningsråd og Skogforsk inviterer til seminar om utslipp og opptak av klimagasser i skog 9. november i Oslo. Kunnskap om skogøkosystemet er et viktig element i forståelsen av det framtidige klimaet.

Skogøkosystemet
I globalt perspektiv utgjør skog og skogsjord det største lageret av karbon på landjorda. Økt frigjøring eller økt opptak av CO2 vil ha stor betydning for atmosfærens innhold av CO2, og dermed for vårt framtidige klima. Seminaret om klimagasser i skog vil se på hva resultater fra de siste års forskningsarbeid kan lære oss om karbondynamikk i skogøkosystemet. Forskning har nå gitt sikrere kunnskap om disse forholdene i norsk skog. Det blir foredragsholdere blant annet fra Skogforsk, Universitetet for miljø- og biovitenskap og Norsk institutt for vannforskning.

Skog: Skog om høsten. Foto: LMD
Skog: Kunnskap om utslipp og opptak av klimagasser i skog er blant annet viktige elementer i avtaleverket rundt Kyotoprotokollen for reduksjon av klimagassutslipp.
Foto: LMD

Skog: Norges forskningsråd og Skogforsk inviterer til seminar om utslipp og opptak av klimagasser i skog 9. november. Seminaret holdes i Norges forskningsråds lokaler i Oslo. Påmelding til camilla.baumann@skogforsk.no innen 31. oktober 2005.