Historisk arkiv

Statskog ute av Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog: Finnmarksloven medfører at Statskog, som i dag forvalter ca 96% av grunnen i Finnmark, trekker seg helt ut av Finnmark. Statskog ønsker en rask overføring til ny eier. (25.05.2005)

Statskog ute av Finnmark

Statsskog logoStatskog: Finnmarksloven medfører at Statskog, som i dag forvalter ca 96% av grunnen i Finnmark, trekker seg helt ut av Finnmark. Statskog ønsker en rask overføring til ny eier.

Ny eier og arbeidsgiver
Finnmarksloven er en av de største enkelthendelsene i Statskogs historie. Grunnbokshjemmelen til et areal større enn Danmark overføres til Finnmarkseiendommen, som også blir ny arbeidsgiver for Statskogs ansatte i Finnmark. Unntaket er ansatte i Statskog Fjelltjenesten som går til Statens naturoppsyn. Nå som loven er vedtatt, håper adm.dir. Asbjørn Mathisen i Statskog SF at både eiendommer og forvaltningsansvaret snarest mulig kan overføres til den nye eieren.

Statskog er landets største grunneier og landets største skogeier. Eiendommene omfatter ca. 1/3 av Norges areal. Statskog eies av staten og styres av landbruks- og matministeren gjennom foretaksmøtet.