Historisk arkiv

Streif: Husdyrgener som ressurs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: Hva betyr husdyrene for matsikkerhet og kulturlandskap? Dette var temaet på foredraget til Professor John Woolliams i dag på konferansen Fruktbar framtid i Ullensvang. Følg konferansen Fruktbar framtid på nett. (21.04.2005)

Streif: Husdyrgener som ressurs

Streif: Hva betyr husdyrene for matsikkerhet og kulturlandskap? Dette var temaet på foredraget til Professor John Woolliams i dag på konferansen Fruktbar framtid i Ullensvang. Følg konferansen Fruktbar framtid på nett.

Husdyrgener som ressurs
- deres betydning for matvaresikkerheten og kulturlandskapet

Nordisk Genbank Husdyr har invitert Professor John Woolliams fra England holder foredrag om husdyrenes betydning for matvaresikkerhet og kulturlandskap på dagens konferanse i Hardanger.

Bærekraftig avl
John Woolliams har en bred erfaring fra arbeidet med husdyrgenetiske ressurser og har blant annet koordinert utviklingen av FAO sine retningslinjer for bevaring av husdyrgenetiske ressurser og arbeidet for FAO vedrørende retningslinjer for bærekraftig avl. Han har jobbet svært aktivt under utbruddet av BSE i England og har i den seinere tid sett på husdyrenes virkning på miljøet.

Streif, Foto: Bård Løken, Samfoto
Foto: Bård Løken, Samfoto

Under ”Streifet” som arrangeres i forbindelse med seminaret vil man få se eksempler på tradisjonelle norske husdyrraser i landskapet.