Historisk arkiv

Streif: Mange vellykkede Streif i Hedmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: 8 av 10 streif er nå avviklet i fylket. Fylkesmannen i Hedmark oppsummerer på sin hjemmeside at responsen har vært stor og arrangementene varierte. (29.07.2005)

Streif: Mange vellykkede Streif i Hedmark

Streif: 8 av 10 streif er nå avviklet i fylket. Fylkesmannen i Hedmark oppsummerer på sin hjemmeside at responsen har vært stor og arrangementene varierte.

Publikum melder om arrangement som har vært innholdsrike og spennende.

Det gjenstår to Streif i Hamar, den 28.08 og 24.09.

Streifdeltakerne har fått smake tradisjonelle retter som motti og flesk, rygghogg, rabarbradrikke, silpo, skjørost, hellekaker, møsmørdrikke, mjødurt og rømmegrøt. Men Streifene har også budt på det internasjonalt kjøkken, som taco i potetlompe.

På streifene har historiefortellere, eventyrfortellere og historikere gitt deltakerne innblikk i lokal kultur og historie. Publikum har også deltatt aktivt gjennom dans på setervollen, sang og musikk.

Streifdeltakerne har fått oppleve seternaturen enten det er i tilknytning til flatbygdjordbruket eller det er i Nord- Østerdalen der fjellandskapet dominerer. De har skuet utover jordbrukslandskapet fra Kongsvinger festning og inne på finnskogen, det har vært fokus på skogsarbeideren da steifet gikk på Sønsterud.

Streifene har også hatt fokus på kunnskapsformidling. Unger har lært å spikke både på Skogmuseet og i Åstadalen. Kunnskap er testet på naturstier. Noen har lært om urtebrennevin og andre streifdeltakere får innformasjon om pilegrimene eller om bananen som ble innført for første gang i 1905.

Streifene har vært et bredt samarbeid mellom landbruksforlvaltningen i fylket, lag, foreninger og enkeltpersoner.

Streif: Mange vellykkede STREIF i Hedmark

strek
29. juli 2005