Historisk arkiv

Streif med Jakt og fiskedagene 11. - 14. august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jakt og fiskedagene, Skogmuséet, Elverum. I forbindelse med Jakt- og fiskedagene vil Kokkenes Mesterlaug, Bondelaget, Bygdekvinnelaget og andre landbruksorganisasjoner samle seg om å sette fokus på Mat og kulturlandskap 2005. Det blir ”mini-streif” på skogmuseet. (03.08.2005)

Streif med Jakt og fiskedagene 11. - 14. august (avlyst)

Jakt og fiskedagene, Skogmuséet, Elverum. I forbindelse med Jakt- og fiskedagene vil Kokkenes Mesterlaug, Bondelaget, Bygdekvinnelaget og andre landbruksorganisasjoner samle seg om å sette fokus på Mat og kulturlandskap 2005. Det blir ”mini-streif” på skogmuseet.

Gjennom mer enn 40 år har Jakt- og Fiskedagene blitt Norges viktigste møtested for friluftsfolk, jegere og fiskere. Her treffes interesserte fra store deler av landet, og det er ikke langt mellom besøkende fra Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. De Nordiske Jakt- og Fiskedagene blir lagt merke til som det største museumsarrangementet i Europa. Mange har det som en spennende avslutning på sommerferien og en viktig del av forberedelsene til høstmåneder i skog og fjell.

Jakt- og Fiskedagene byr på aktiviteter og utstillinger rettet mot brukerne av utmarka. De Nordiske Jakt- og Fiskedager i år blir avviklet slik at de besøkende kjenner seg igjen, men også med mange nye innslag, aktiviteter og produkter.

Dette kan du oppleve på De Nordiske Jakt- og Fiskedager:

  • Møte med de mange leverandørene av klær og utstyr
  • Demonstrasjon av anerkjente ferdigheter med øks og kniv, tjærebrenning, jernblestring og høvling av takflis
  • Lær å ta vare på råvarene fra naturen og lage et førsteklasses måltid
  • Informasjon om jakt- og fiskeopplevelser i Norge og ute i verden
  • Aktiviteter omkring våpen og våpenbruk på torsdag og innlandsfiske på fredag
  • Landets største jakthundutstilling avholdes lørdag 13. august på Prestøya. Valpeshow på søndag 14. august
  • Friluftsgudstjeneste/"jaktmesse" søndag 14. august

2005 er Friluftslivets År. Søndag 14. august settes det spesielt lys på menneskets forhold til natur igjennom innlegg fra professor Trond Berg Eriksen og miljøvernminister Knut Arild Hareide. Dette skjer etter friluftsgudstjenesten, eller jaktmesse som det kan kalles!

De Nordiske Jakt- og Fiskedager blir arrangert i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund og Norges Skogeierforbund.


3. august 2005