Historisk arkiv

Streif: Over 150 deltakere på Nåli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det tredje Hordastreifet fant sted på Nåli 8. mai 2005. Deltakerne opplevde et dramatisk landskap i strålende sol. Mat, musikk og diktning gjorde at søndagsturen ble en opplevelse langt utenom det vanlige for mer enn 150 deltakere. De fleste kom fra turlagene i Bergen og Voss. (10.05.2005)

Streif: Over 150 deltakere på Nåli

Streif i landskap, mat og litterær kunst. Det tredje Hordastreifet fant sted på Nåli 8. mai 2005. Deltakerne opplevde et dramatisk landskap i strålende sol. Mat, musikk og diktning gjorde at søndagsturen ble en opplevelse langt utenom det vanlige for mer enn 150 deltakere. De fleste kom fra turlagene i Bergen og Voss.

Denne gangen var det landskapet og den litterære kunst som ble presentert sammen. Per Sivles fortellinger og diktingen som var så nært forbundet med dette landskapet der han vokste opp. Jens Brekke, leider i Sivlelaget gav oss en oversiktelig over Sivles liv fra barsel til død. Kolbein Ure leste Per Sivles stykke "Slumpelukko" fra Vossastubbar.

.jpg alt: Streif fra Brekke. Foto: Harald Ueland
Fra Streif i Stalheimsområdet til husamnnsplassen Nåli.
Foto: Harald Ueland

Torunn Lønevije i Vossameny og Erlig Brandseth serverte en solid kanapé av aure med snøfrisk geitost før en hovedrett med hare og smak av fugl. Til slutt et ”øksehode” av et kakestykke med sjokoladesaus. Som ”taffelmusikk” serverte Steinar Rygg lyarslåtten Sivlefossen etter Sjur Helgeland.

Birger Hylland var guide, og fortalte om livet på husmannsplassen Naolé (Nåli). Her serverte Kolbein Ure flere vossastubbar. Margunn Blikkberg Nordgård bød på felemusikk.

Ved retur til Sivlegarden var det servering av kaffe og pannekaker med molter, samt flere vossastubbar og musikk.

Randi Engelsen Eide, gardskona på Sivlegarden, var vertinne for det hele.

strek
10. mai 2005