Historisk arkiv

Streif bynært i Maridalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: 21. august arrangeres bynært streif i Maridalen i Oslo, som et ledd i 100-års markeringen for unionsoppløsningen. Se det, Smak det! oppfordrer arrangørene. (07.05.2005)

Streif bynært i Maridalen

Streif: 21. august arrangeres bynært streif i Maridalen i Oslo, som et ledd i 100-års markeringen for unionsoppløsningen. Se det, Smak det! oppfordrer arrangørene.

Ny kulturlandskapssti
Streifet i Maridalen vil fokusere på kulturlandskap, landbruk og norske mattradisjoner fra nåtiden og hundre år tilbake i tid. Bygdetunet og kirkeruinene blir hovedsenter for dagen, men det vil også være aktiviteter flere andre steder i Maridalen. Bondelaget er ansvarlig for Åpen gård, som vil være et viktig innslag denne dagen. Arrangørene vil markere åpningen av ny kulturlandskapssti på vestsiden av Maridalsvannet. Ellers blir det forestilling med Gråtass på dagen, og Maridalsspillet på kvelden. Det vil også være servering av mat laget med lokalproduserte ingredienser.

Streif: Maridalen. Foto: Fylkesmannen i Akershus
Streif: Kirkeruinene i Maridalen blir hovedsenter for bynært streif 21. august.
Foto: Fylkesmannen i Akershus

Mat og kulturlandskap 2005
Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges prosjekt i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige i 1905.

Streif i hele landet
I Mat og kulturlandskap 2005 skal Streif være arrangementet der folk får oppleve særpreg og lokale kvaliteter knyttet til mat, kulturlandskap, historie og kultur. Det vil arrangeres minst ett Streif i alle fylker i perioden april - oktober 2005. Noen fylker vil arrangere flere.