Historisk arkiv

Streif i elektroniske uttrykk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: Liv Eirill Evensen komponerer et bestillingsverk til åpningen av Streif-vandringen i Ullensvang 22. april. Det blir elektronisk musikk med blant annet harpeleik. (04.03.2005)

Streif i elektroniske uttrykk

Streif: Liv Eirill Evensen komponerer et bestillingsverk til åpningen av Streif-vandringen i Ullensvang 22. april. Det blir elektronisk musikk med blant annet harpeleik.

Musikken kler landskapet
Bestillingsverket kan bli opp til ti musikkstykker, og skal spilles om igjen i de forskjellige tunene på Streifet som går fra Reiseter til Nå. Alle tunene har sine historier, sine lyder, sine stemninger. - På stedet der det har gått skred, blir det et kaotisk lydbilde, avslører Liv Eirill Evensen. Det blir en sammenhengende vandring, der musikken kler de forskjellige tunene. Kanskje og forhåpentligvis, overrasker den og gir forbipasserende en uventet opplevelse? - Jeg prøver å få til et organisk lydbilde med mye luft og liv, sier Liv Eirill.

Mat og kulturlandskap 2005
Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges prosjekt i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige i 1905.

Streif i hele landet
I Mat og kulturlandskap 2005 skal Streif være arrangementet der folk får oppleve særpreg og lokale kvaliteter knyttet til mat, kulturlandskap, historie og kultur. Det vil arrangeres minst ett Streif i alle fylker i perioden april - oktober 2005. Noen fylker vil arrangere flere.

Streif: Til åpningen av Streif-vandringen i Ullensvang 22. april komponerer Liv Eirill Evensen et bestillingsverk med ny elektronisk musikk.

Streif
Streif: I Hordaland går streifene gjennom kulturlandskap med store variasjoner i husdyr- og hagebruk. I nærheten av fjorden er fruktdyrkingen dominerende.
Foto: Bård Løken, Samfoto