Historisk arkiv

Streif i fiskerbondelandskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: De to skolene på Vikna i Nord-Trøndelag vil arrangere streif i begynnelsen av mai som får fram utviklingen av fiskerbondens liv fra 1905 til 2005. (01.02.2005)

Streif i fiskerbondelandskap

Streif: De to skolene på Vikna i Nord-Trøndelag vil arrangere streif i begynnelsen av mai som får fram utviklingen av fiskerbondens liv fra 1905 til 2005.
 

Elevaktiviteter
Det legges opp til aktiviteter på en av gårdene i Vikna, hvor det skal serveres lokale matretter fra 1905 og 2005. På programmet står og aktiviteter som skal vise hvordan kystjordbruket ble drevet og derved utforma kulturlandskapet. Før besøket på gården forbereder elevene seg på spørsmål i tilknytting til fiskerbondens livsform før og nå samt hvordan kystjordbruket har endret seg det siste århundre.

Mat og kulturlandskap 2005
Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges prosjekt i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige i 1905.

Streif i hele landet
I Mat og kulturlandskap 2005 skal Streif være arrangementet der folk får oppleve særpreg og lokale kvaliteter knyttet til mat, kulturlandskap, historie og kultur. Det vil arrangeres minst ett Streif i alle fylker i perioden april - oktober 2005. Noen fylker vil arrangere flere.