Historisk arkiv

Streif og Matbørs på Maihaugen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: 11. og 12. februar er det Streif og Matbørs på Maihaugen, Lillehammer. Streifet er det første i en serie markeringer av Mat og kulturlandskap i 2005. (11.02.2005)

Streif og Matbørs på Maihaugen

Streif: 11. og 12. februar er det Streif og Matbørs på Maihaugen, Lillehammer. Streifet er det første i en serie markeringer av Mat og kulturlandskap i 2005.

Streif og matopplevelser
Streifet på Maihaugen er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannens landbruksavdeling, Maihaugen, 4-H, bygdekvinne-, og bygdeungdomslag i Lillehammerregionen og har barn og unge som sin fremste målgruppe. Matbørsen 2005 er en møteplass for alle som setter pris på lokal mat med særpreg. I år setter arrangørene fokus på tilgjengeligheten for lokal mat og lokale matopplevelser.

Mat og kulturlandskap 2005
Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges prosjekt i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige i 1905.

Streif i hele landet
I Mat og kulturlandskap 2005 skal Streif være arrangementet der folk får oppleve særpreg og lokale kvaliteter knyttet til mat, kulturlandskap, historie og kultur. Det vil arrangeres minst ett Streif i alle fylker i perioden april - oktober 2005. Noen fylker vil arrangere flere.