Historisk arkiv

Streif på nett i Sogn- og Fjordane

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Streif: Sogn- og Fjordane planlegger nettstreif i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige. Planene er å legge ut foto på nettet av et sted tatt i 1905 og i 2005. (19.01.2005)

Streif på nett i Sogn- og Fjordane

Streif: Sogn- og Fjordane planlegger nettstreif i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige. Planene er å legge ut foto på nettet av et sted tatt i 1905 og i 2005.

På denne måten vil man synliggjøre utviklingen i kulturlandskapet i de siste 100 årene og verdiene i kulturlandskapet. I tillegg planlegges det streifarrangementer i alle kommuner i fylket samt streif i tilknytting til Gulatinget, brekulturen i fylket og handels- og veteranbåtkulturen på fjordene.

Mat og kulturlandskap 2005
Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges prosjekt i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen med Sverige i 1905. I Sogn- og Fjordane blir søkelyset bla satt på utviklingen i kulturlandskapet og handelshistorie.

Streif i hele landet
I Mat og kulturlandskap 2005 skal Streif være arrangementet der folk får oppleve særpreg og lokale kvaliteter knyttet til mat, kulturlandskap, historie og kultur. Det vil arrangeres minst ett Streif i alle fylker i perioden april - oktober 2005. Noen fylker vil arrangere flere.