Historisk arkiv

Utmark en unytta ressurs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Utmark: Er utmarka Nordkalottens ubrukte skattekammer? Ja, mener både forskere og folk fra næringslivet som deltar på Fagmøtet om Landbruk og naturbruk i nord 2005 i Tromsø. (07.04.2005)

Utmark en unytta ressurs

Utmark: Er utmarka Nordkalottens ubrukte skattekammer? Ja, mener både forskere og folk fra næringslivet som deltar på Fagmøtet om Landbruk og naturbruk i nord 2005 i Tromsø.

Arktisk kvalitet
Under tittelen Arktisk kvalitet, arrangerer Nordnorsk kompetansesenter årets fagmøte i Tromsø. I to dager er vel 60 deltakere fra hele Nordkalotten samlet for å ta opp temaer med felles interesse. Utmark var ett av fire temaer som var satt opp med en egen sesjon.

Utmarksressurser
Finland er et av de nordiske landene som har kommet langt med å utnytte urter og vekster kommersielt, men både forskere og praktikere arbeider for å utvikle næringa videre. Det gjelder for ulike naturprodukter, tradisjonell medisin og kosmetikkprodukter. Det har vist seg at den enkelte gründer og nettverket er avgjørende for om man lykkes med å utnytte utmarksressursene.

Utmark, Foto: LMD
Utmark: Dagens teknologi og forskningsmetoder gir muligheter til å utvikle nye produkter innen både kosmetikk og helsekost med utmarksressurser som utgangpunkt.
Foto: LMD

 

Utmark: Utmarka er Nordkalottens ubrukte skattekammer mener forskere og folk fra næringslivet som deltar på Fagmøtet om Landbruk og naturbruk i nord 2005.