Historisk arkiv

Vaktelmeny fra Rogaland til topps

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Matstreif: Innovasjon Norge gjennomførte i helgen en nasjonal konkurranse for unge kokker i å lage mat for ungdom. Arenaen var Matstreif i Oslo som ble avholdt på Karl Johan. (12.06.2005)

Vaktelmeny fra Rogaland til topps

Matstreif 2005: Innovasjon Norge gjennomførte i helgen en nasjonal konkurranse for unge kokker i å lage mat for ungdom. Arenaen var Matstreif i Oslo som ble avholdt på Karl Johan.

Rogaland vant med Aust-Agder og Finnmark på andreplass. Juryleder Geir Skeie som er kjent fra Kokkelandslaget, var imponert over nivået i konkurransen. Juryen var samstemte i sin beslutning om at Stig Jone Hetland og Tina Søyland fra Rogaland var vinnere. De vant på ungdomsrettingen av rettene, enkelhet, pen anretning, smakssammensetning var utmerket og de hadde en rød tråd igjennom menyen med norske vaktler - både egg og kjøtt. Vinnermaten var sammensatt av Tysvær vaktel, asparges, glassert småløk, pistasjepannert krokott potet samt Creme rabarbra med jordbær brukt på de forskjellig måter i rettene.

På andre plass kom Joachim Ring Åmodt og Lars Erik Songe fra Aust-Agder og Ragnhild Fossum og Nargis Høvik fra Finnmark.

Lørdag ble kokkene utfordret til å lage hovedrett og forrett og søndag var det finale med de seks beste lagene i å lage handmat for ungdom samt en dessert. Ungdomsrettet, trendy, ”convenient” mat med røtter i norske tradisjoner var tema i konkurransen. Innovasjon Norge ønsker å utfordre ungdommens kreativitet og engasjement i bruk av norske råvarer til matlaging for ungdom for bruk både til fest og til hverdags. Målet er å få oppmerksomhet om norske råvarer og norsk matkultur hos ungdommen og la unge kokker sette norske råvarer inn i en moderne og nyskapende ”setting”.

Med nytenkning overfor en klar målgruppe vil vi vise at norske råvarer kan tilberedes enkelt og spennende samtidig som norsk matkultur ivaretas.

Førstepremien var et utdanningsstipend på kr 50.000 og andrepremie kr 10.000 til et reise- eller utdanningsstipend.

For mer Informasjon:
Innovasjon Norge v/ Knut Saxebøl 924 92 261
E-post: knut.saxebol@innovasjonnorge.no
Gladmat v/ Sigve Skretting Tlf: 907 51 025
E-post: sigve.skretting@gladmat.no
Kokkelauget v/ Ragnhild Espeland 990 21 872

Vinnerlaget fra Rogaland. Foto: Arne Rød
Vinnerlaget fra Rogaland bestående av Tine Søyland og Stig Jone Hetland med handmat av bla vaktelkjøtt og fritert asparges fra finalen.
Tekst og Foto: Arne Rød

strek
12. juni 2005