Historisk arkiv

25 mill. til forvaltning av naturressurser i Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Brende annonserer norsk støtte til forvaltning av naturressurser i Afrika og oppfordrer til global innsats for å stoppe tap av biologisk mangfold. (27.08.02)

Pressemelding

Dato: 27.08.02

Miljøvernminister Børge Brende:

Norge bidrar med 25 millioner kroner til forvaltning av naturressurser i Afrika

Brende annonserer norsk støtte til forvaltning av naturressurser i Afrika og oppfordrer til global innsats for å stoppe tap av biologisk mangfold. Norge vil bidra med 25 millioner kroner til samarbeidsprosjekter med FNs miljøprogram (UNEP) som skal styrke forvaltningen av naturressurser i en rekke afrikanske land.

Brende deltar på FNs toppmøte om bærekraftig utvikling i Johannesburg i Sør-Afrika.

- Å sikre en bærekraftig forvaltning av naturressursene og stoppe tapet av biologisk mangfold er på sikt grunnleggende for all velferd. Det er en forutsetning for å bekjempe de enorme fattigdomsproblemene her i Afrika. Vi er i Johannesburg for å få til konkrete resultater i kampen for å redde miljø og bekjempe fattigdom. Den norske regjeringen vil gjøre det den kan, både politisk og økonomisk, for å få til slike resultater, sier Brende.

Miljøvernministeren etterlyste i ettermiddag en omfattende global innsats for å følge opp intensjonene fra det forrige toppmøtet om bærekraftig utvikling som ble holdt i Rio for ti år siden. Rio-møtet resulterte i Konvensjonen om biologisk mangfold (CBD). Fortsatt forsvinner om lag 1,2 prosent av jordens biologiske mangfold årlig.

Brende oppfordret til forpliktende og konkrete tiltak for å stoppe tapet av biologisk mangfold innen 2010. Han etterlyste et vitenskapspanel for biologisk mangfold på linje med det som i dag finnes for klimaspørsmål.